Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην μητροπολιτική μας Περιφέρεια τα ονομαστήρια του σεπτού ποιμενάρχη...
Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην μητροπολιτική μας Περιφέρεια τα ονομαστήρια του σεπτού ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στις 31 Αυγούστου συμπλήρωσε τριάντα χρόνια επισκοπικής διακονίας, γεγονός που προσέδωσε ξεχωριστή διάσταση στο φετινό εορτασμό.
Στον πανηγυρικό  πολυαρχιερατικό εσπερινό, που τελέστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στον μητροπολιτικό ναό της πόλης μας, χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ενώ το θείο λόγο κήρυξε με χαρακτηριστική σαφήνεια και μεστότητα επίκαιρων μηνυμάτων ο  μητροπολίτης  Εδέσσης κ. Ιωήλ. Εκτός του μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του θεοφιλέστατου επίσκοπου Ανδρούσης κ. Θεόκτιστου, συμμετείχαν επίσης οι σεβασμιώτατοι Καστορίας κ Σεραφείμ, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και του νομού μας, κατέκλυσε και ανήμερα της γιορτής τον μητροπολιτικό ναό, όπου νωρίς το πρωί τελέσθηκε ο όρθρος, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλου.  Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία που ακολούθησε, προεξήρχε ο εορτάζων μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από τους σεβασμιώτατους Καστορίας κ. Σεραφείμ, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο,  Δημητριάδος κ. Ιγνάντιο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κύριλλο και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας προσήλθαν στο ναό και συμπροσευχήθηκαν οι αρχιερείς Ηλείας  κ. Γερμανός, Θηβών κ. Γεώργιος και Ωλένης κ. Αθανάσιος.
Στο πηγαίο και μεστό κήρυγμά του ο μητροπολίτης Καστορείας, εγκωμίασε τις αρετές που κοσμούν την προσωπικότητα του κ. Ευσταθίου, τονίζοντας ότι αυτές αποτελούν την αφετηρία και τη σφραγίδα του πολυδιάστατου έργου που έχει επιτελεσθεί και εξακολουθεί να επιτελείται στην ιστορική μητρόπολή μας. 
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο σεπτός ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε ολόθερμα τους αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την επέτειο των ονομαστηρίων του, καθώς και τις αρχές του νομού μας, τον ευαγή κλήρο και τον ευσεβή λαό για τις εγκάρδιες ευχές τους. Υπογράμμισε δε, την αξία της ταπεινοφροσύνης και της συγχώρεσης στη ζωή του ανθρώπου, αρετές τις οποίες ο ίδιος προσπαθεί να μετουσιώνει σε στάση ζωής.
Στη συνέχεια οι πιστοί μετέβησαν στο Επισκοπείο για να ευχηθούν προσωπικά στο σεβασμιώτατο και δέχθηκαν το καθιερωμένο  κέρασμα.
Τις ευχές του επέλεξε να εκφράσει δια ζώσης στον κ. Ευστάθιο, και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έφθασε  λίγο μετά τις 10 το πρωί  της Δευτέρας, στην πόλη μας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο σεβασμιώτατος, δέχθηκε πολλούς χριστιανούς και εκπροσώπους φορέων και αρχών που του ευχήθηκαν με εγκαρδιότητα τα προσήκοντα.  Μεταξύ των επισκεπτών  ήσαν επίσης οι μητροπολίτες Αργολίδας κ. Ιάκωβος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.
Επίσκεψη στο Επισκοπείο πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Χρήστος Πατσιλίβας, που μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επέδωσαν στον κ. Ευστάθιο αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα για τη συμπλήρωση επιτυχημένης τριακονταετούς ποιμαντορίας. Εξέφρασαν δε την ευγνωμοσύνη τους στο σεβασμιώτατο για την πρόθυμη προσφορά του και τις εύστοχες παραινέσεις του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης και για την βοήθειά του στην επίλυση σοβαρών θεμάτων της τοπικής μας κοινωνίας.
Σε ανταπόδωση των εόρτιων ευχοπροσρήσεων ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους συμβούλους για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία τους.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti