Επίτιμος δημότης Σπαρτιατών ο Stephen Hodkinson

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας στο Παρελθόν, φιλοξενήθηκε από 17 έως 19/9 στην ιστορική πρωτεύουσα...
Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίτιμος δημότης Σπαρτιατών ο Stephen Hodkinson

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας στο Παρελθόν, φιλοξενήθηκε από 17 έως 19/9 στην ιστορική πρωτεύουσα της Λακωνίας.
Το συνέδριο που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου, φέτος είχε ως θέμα «Παιδί και εκπαίδευση: Θεώρηση από το παρελθόν», και διεξήχθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπαρτιατών.
Την πρώτη ημέρα και συγκεκριμένα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, έλαβε χώρα η τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Stephen Hodkinson σε επίτιμο δημότη Σπαρτιατών.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Χρήστος Μακρής, ο οποίος ευχαρίστησε την εταιρία για την επιλογή της πόλεώς μας ως τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και αφιέρωσε την όλη διοργάνωση στη μνήμη του δημάρχου Σπαρτιατών και λάτρη της ιστορίας της αρχαίας Σπάρτης, Σαράντου Αντωνάκου.
«Η τοπική εκκλησία χαίρεται όταν φιλοξενεί στην περιφέρειά της, τέτοια συνέδρια που προβάλουν την πρόοδο και την εκπαίδευση» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη μας, ενώ ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας επεσήμανε ότι στο σχεδιασμό του νέου ψηφιακού μουσείου, γίνεται αναφορά στην αγωγή των αρχαίων Σπαρτιατών.
Στη συνέχεια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Nottingham κ. Χρυσάνθη Γάλλου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και αμέσως μετά η δημοτική σύμβουλος και μια εκ των εισηγητών του συνεδρίου κ. Μεταξία Παπαποστόλου μίλησε για το έργο του τιμώμενου καθηγητή Stephen Hodkinson.
Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Πατσιλίβας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συνέδρους, σημείωσε με τη σειρά του ότι στόχος του Δήμου είναι η διοργάνωση ανάλογων συνεδρίων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με μια μικρή δε, αναφορά στο όνομα του  Stephen Hodkinson, τον κάλεσε κοντά του για την έναρξη της τελετής.
Αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Καραχάλιος, ανέγνωσε τη σχετική απόφαση του Σώματος, και ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Μετά την τελετή αναγόρευσης και την ομιλία του καθηγητή Stephen Hodkinson, επίτιμου πλέον δημότη Σπαρτιατών, ο οποίος προσφώνησε τους επισήμους στα ελληνικά και έκλεισε με το «σας ευχαριστώ», ο συνάδελφός του και πρώτος εισηγητής, κ. Jan Bremmer, ανέπτυξε το θέμα «Οι διαβατήριες τελετές των κοριτσιών στην αρχαία Σπάρτη».
Το πρόγραμμα των εισηγήσεων συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι σύνεδροι επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κοντομηνά, στη Στέγη Πνευματικής Εστίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti