Ημέρα ορόσημο για τους δικηγόρους της Σπάρτης

Με ευλογίες και απόδοση τιμής η έναρξη του δικαστικού έτους
Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημέρα ορόσημο για τους δικηγόρους της Σπάρτης

Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας δικαστικής χρονιάς, έλαβε χώρα χθες το πρωί στο  Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης, όπου αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια των πλακετών που κοσμούν την είσοδό του.
Δικαστικοί και δικηγόροι της πόλης μας έλαβαν τις ευλογίες της εκκλησίας, από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσυγγελεύοντα της ιεράς μητροπόλεώς μας π. Γεώργιο Μπλάθρα και το διάκονο π. Νικόλαο Δελακοβία.
Μετά την τελετή ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους σωματική και ψυχική υγεία ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πολύ δύσκολο και υπεύθυνο έργο τους, ενώ τόνισε ότι όλοι οι νόμοι είναι απόρροια των δέκα εντολών του Θεού.
Τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, απηύθυνε στον κ. Ευστάθιο για την παρουσία του και την τέλεση του αγιασμού, ο πρόεδρός του κ. Κώστας Δημητράκουλας, καλωσορίζοντας στη συνέχεια τους νέους δικαστές, την πρόεδρο και τους τέσσερεις νέους πρωτοδίκες.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και τους διαβεβαιώνουμε για την άψογη από πλευρά μας συνεργασία. Μαζί θα πετύχουμε καλλίτερα και περισσότερα από χθες», σημείωσε ο κ. Δημητράκουλας.
Πρόσθεσε δε, ότι η συγκεκριμένη ημέρα, αποτελεί ορόσημο για το σύλλογο διότι, ευκαίρως - ακαίρως  αποδίδει τον ελάχιστο φόρο τιμής σ αυτούς που πρόσφεραν στην ελευθερία, αλλά και στη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, τόσο αναγκαίου για την αξιοπρεπή απονομή της δικαιοσύνης και την ευρυθμότερη λειτουργία της.
Με αυτή την αναφορά η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην είσοδο του μεγάρου για τα αποκαλυπτήρια των πλακετών, στη μία εκ των οποίων αναγράφονται τα ονόματα των αείμνηστων μελών του συλλόγου, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας, στις 26/11/1943, στο Μονοδένδρι. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Γεώργιο Γιατράκο (αείμνηστο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου),  Δημήτριο Αλεμαγγίδη, Ηλία Σάλμα, Δημοσθένη Τζιβανόπουλο, και Μελέτη Φικιώρη.
Αναφερόμενος στην πλακέτα θεμελίωσης και στην αναγραφή του ονόματος του αείμνηστου υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο πρόεδρος κ. Δημητράκουλας, υπενθύμισε στο κοινό τα προφητικά του λόγια: «έσπευσα να θεμελιώσω το κτίριο γιατί αύριο φεύγω από την πολιτική και μετά το θεμέλιο λίθο δεν θα κάνουν πίσω, θα προχωρήσουν στην ανέγερση».
Η θεμελίωση του μεγάρου έγινε επί προεδρίας  Σταύρου Μηνακάκη, στοιχείο το οποίο αναγράφεται στην εν λόγω πλακέτα. Ο νυν πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις άοκνες προσπάθειες του κ. Μηνακάκη, που υπηρέτησε από τη συγκεκριμένη θέση το σύλλογο για 21 έτη.  
«Μου αρκεί η ικανοποίηση ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος στο σύντομο χαιρετισμό του, ενώ ο κ. Δημητράκουλας έκλεισε την ομιλία του ως εξής:
«Τιμή λοιπόν και δόξα σ αυτούς που έχουν φύγει για πάντα από τη ζωή και ευχαριστίες απεριόριστες στο κ. Μηνακάκη, στου οποίου την σεμνότητα αν και προσκρούομε, από καθήκον και υποχρέωση ενεργήσαμε, διότι η προσφορά πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους και πάντα».
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο σεπτός ποιμενάρχης μας μαζί με την πρόεδρο του Δικαστηρίου και τον κ. Δημητράκουλα, που αφαιρώντας την ελληνική σημαία, την παρέδωσε στην κ. Αννίτα  Γιατράκου-Λούβη, κόρη του αείμνηστου προέδρου του συλλόγου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti