Έργο κομβικής σημασίας το νέο Λύκειο Γυθείου

Τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του νέου κτηρίου που πρόκειται να στεγάσει το Λύκειο Γυθείου, ζητά με παρέμβαση του στη...
Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έργο κομβικής σημασίας το νέο Λύκειο Γυθείου

Τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του νέου κτηρίου που πρόκειται να στεγάσει το Λύκειο Γυθείου, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο λάκωνας βουλευτής σημειώνει την ανάγκη άμεσης λύσης, ώστε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων να καταβάλει, ως οφείλει, τα χρήματα για το έτος 2009 στον ανάδοχο-εργολάβο του έργου.
Τονίζοντας ότι το κτήριο που μέχρι σήμερα στεγάζει τους μαθητές, είναι ακατάλληλο και δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης, ο κ. Δαβάκης αναφέρει στη σχετική ερώτησή του, ότι η κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας, διακόπηκε από τον περασμένο Απρίλιο επειδή ο ΟΣΚ που είναι υπεύθυνος και χρηματοδοτεί την κατασκευή του σχολείου, αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Επισημαίνει μάλιστα ότι με την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της ΝΑ Λακωνίας και του ΟΣΚ οι εργασίες είχαν ξεκινήσει και προοδευτικά είχε ολοκληρωθεί μεταξύ άλλων η θεμελίωση του κτηρίου και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.
Προσθέτει δε τα εξής:
«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο εργολάβος, που είχε αναλάβει την κατασκευή του σχολείου, εργαζόμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει εισπράξει καθόλου χρήματα  από τον ΟΣΚ, αναγκάστηκε να διακόψει επειδή δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  το έργο να παραμένει ημιτελές, ενώ ο σκελετός του νέου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα φθείρεται, προκαλώντας επιπτώσεις στην στατικότητα του κτηρίου.
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας προς την Διεύθυνση του Ο.Σ.Κ. για να πληρωθούν οι οφειλές του 2009 προς τον ανάδοχο του έργου, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει, με ότι αυτό σημαίνει για την συνέχιση του».
Μετά τα ανωτέρω, και τονίζοντας ότι η κατασκευή του νέου λυκείου της πόλης, αποτελεί χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γυθείου, ο κ. Δαβάκης ρωτά την υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου σχολείου και πότε αναμένεται να καταβληθούν στον εργολάβο τα χρήματα που χρωστάει ο ΟΣΚ.