Μεγάλη πυρκαγιά στο σκουπιδότοπο Αφυσσού

«Μάννα εξ ουρανού» η λύση στο πρόβλημα
Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη πυρκαγιά στο σκουπιδότοπο Αφυσσού

Δεκαπέντε μέρες μετά την πρώτη φωτιά που ξέσπασε στο σκουπιδότοπο Αφυσσού στις 31 Αυγούστου, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο σημείο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα τόσο στη γύρω περιοχή αλλά και ευρύτερα στη Σπάρτη.

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες ο σκουπιδότοπος στο ΤΔ Αφυσσού, ο οποίος λειτουργεί με προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου Σπάρτης, ύστερα από αίτηση μεταρρύθμισης της απόφασης 479/2010 που δικαίωνε τους κατοίκους.

Στις 7.05΄ το πρωί ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας για την πυρκαγιά, ώρα κατά την οποία έσπευσε στο σημείο το πρώτο όχημα. Συνολικά, στην εστία συγκεντρώθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την ΠΥ Σπάρτης και ένα βοηθητικό, ενώ στην όλη επιχείρηση συνέδραμε και ο Δήμος Σπαρτιατών με δύο μεγάλα οχήματα (την υδροφόρα της ΔΕΥΑΣ και το βυτιοφόρο του δήμου) και τέσσερα μικρά. Παράλληλα, δυνάμεις από αέρος επιχειρούσαν να περιορίσουν τη φωτιά, με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Πετζετέλ.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να είναι ακόμα «ζωντανή», χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές στις γύρω περιοχές, καθώς πρώτιστο μέλημα της ΠΥ ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά εκτός του σκουπιδότοπου.

Για το σκοπό αυτό, παρατάχθηκαν περιμετρικά της εστίας όλα τα οχήματα, ελέγχοντας την πυρκαγιά καθ’ όλη τη διάρκεια. Οι ρυπογόνες όμως ουσίες που εκλύονται και τα καρκινογόνα νέφη που σκεπάζουν τις γύρω περιοχές αλλά και τα χωράφια, προκαλούν σημαντικά ζητήματα δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της ίδιας μέρας συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σπαρτιατών, σε κλίμα επεισοδιακό, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti