Τέλος οι διαμαρτυρίες των πακιστανών στη Σκάλα

Το δημοκρατικό διάλογο υποστηρίζει ο Γ. Γρυπιώτης
Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλος οι διαμαρτυρίες των πακιστανών στη Σκάλα

Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αναφορικά με την τριήμερη διαμαρτυρία της κοινότητας πακιστανών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή της Σκάλας, μίλησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης.
Χαρακτηρίζοντας αναφαίρετο δικαίωμα κάθε οικονομικού μετανάστη τη δυνατότητα στέγασης, τροφής και εργασίας, ο δήμαρχος Σκάλας επισημαίνει ότι η πρακτική του δήμου ανά τα χρόνια απέναντι στο λεπτό αυτό ζήτημα, αποδεικνύει την ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία των πολιτών τόσο της Σκάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
«Αλληλοσεβασμός, ίση μεταχείριση και αξιοπρεπής διαβίωση είναι οι έννοιες που συνιστούν την πολιτική μας απέναντί στους μετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή, καταδικάζουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό, όπως επίσης την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπιώτης, προσθέτοντας τα εξής:
«Η ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία μας διατηρεί στο ακέραιο τις πανανθρώπινες αξίες και ιδιαίτερα αυτή της φιλοξενίας των οικονομικών μεταναστών. Είναι όμως και καθήκον της να διατηρήσει την ηρεμία και τη νομιμότητα στον τόπο της. Μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ ημών και της κοινότητας των οικονομικών μεταναστών, η διαμαρτυρία των τελευταίων έληξε, καθώς δώσαμε λύση στα αιτήματά τους, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για την επίλυση αυτού του είδους προβλημάτων.
Παρά ταύτα λοιπόν, με γνώμονα το αληθινό ενδιαφέρον για τον τόπο μας και την εξασφάλιση ειρηνικής συνύπαρξης κι ευταξίας, προχωρούμε-στοχεύουμε στην καταγραφή και νομιμοποίηση (ασφάλιση) των οικονομικών μεταναστών, με την πρόβλεψη δημιουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ως ορίζει εξάλλου και ο Καλλικράτης) έτσι ώστε με την ύπαρξη δεδομένων και καταγεγραμμένων στοιχείων, να καθίσταται δυνατή η αξιοποίηση και απασχόλησή των. 
Η δημοκρατική συμβίωση και συμφιλίωση είναι μια μεταβατική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Απορρίπτουμε κάθε είδους ακρότητα, από όπου κι αν προέρχεται.
Ως δήμαρχος Σκάλας, δεσμεύομαι για την εξασφάλιση ηρεμίας, αξιοπρέπειας και ειρηνικής διαβίωσης στην περιοχή και παρακαλώ όπως πρυτανεύσει η ηρεμία -προπαντός η ψυχραιμία- έτσι ώστε το άνοιγμα του δημοκρατικού διαλόγου να αποκτήσει περιεχόμενο προς όφελος των πολιτών της Σκάλας, αλλά  και των μεταναστών».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti