Σύλληψη επιχειρηματία στη Σκάλα

Στο δρόμο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύλληψη επιχειρηματία στη Σκάλα

Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 10/9 επιχειρηματίας από την περιοχή της Σκάλας, ο οποίος νοίκιαζε τον προσωπικό του στάβλο σε 58 παράνομους μετανάστες πακιστανικής καταγωγής στην πλειονότητα, έναντι του ποσού των 40 ευρώ κατ’ άτομο μηνιαίως.
Ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο την επόμενη ημέρα, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 59 ετών καθώς και το χρηματικό πρόστιμο των 119.000 ευρώ, κατόπιν όμως έφεσης που άσκησε ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στους πακιστανούς που διέμεναν στο κατάλυμα του επιχειρηματία, δόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης για να φύγουν από τη χώρα μέσα σε ένα μήνα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, μετά τη σύλληψη και την καταδίκη του επιχειρηματία άλλοι κάτοικοι της Σκάλας που νοίκιαζαν σπίτια σε παράνομους αλλοδαπούς, κλείδωσαν τις πόρτες για να μην έχουν την ίδια τύχη, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στο δρόμο. Έτσι, κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι το επόμενο πρωί που θα πάνε στις εργασίες τους, ενώ το τελευταίο διήμερο εξεγέρθηκαν και πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti