Παραταγμένα στον Ευρώτα φορτηγά και βυτιοφόρα

Περισσότερα από εκατό φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως Διεθνών Μεταφορών από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Μεσσηνία, «οχυρώθηκαν» χθες στα διόδια...
Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραταγμένα στον Ευρώτα φορτηγά και βυτιοφόρα

Περισσότερα από εκατό φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως Διεθνών Μεταφορών από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Μεσσηνία, «οχυρώθηκαν» χθες στα διόδια της Νεστάνης του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου, αναμένοντας το πράσινο φως προκειμένου να κινηθούν συντονισμένα προς την Αττική.
Οι αυτοκινητιστές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών στάθμευσαν τα φορτηγά τους και στη γέφυρα του Ευρώτα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στο νομό μας και είναι έτοιμη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απέναντι στους επιταγμένους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών και βυτιοφόρων, εφόσον η απεργία συνεχιστεί.
Μπλόκο από περίπου δεκαπέντε φορτηγά που παρατάχθηκαν στην άκρη του δρόμου στήθηκε στην περιοχή Εκκλησιαστικά στις Μυκήνες Αργολίδας, ενώ δύο ακόμα μπλόκα είκοσι φορτηγών σχηματίστηκαν στον κόμβο του Ασπροχώματος της Καλαμάτας και στην Τσακώνα.
Να αφήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει από το καλοκαίρι με το υπουργείο κάλεσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών ο Δημήτρης Ρέππας από την πλευρά του και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται».
«Η αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή. Αν βρεθούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία την ελληνική κοινωνία και στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών δεν θα μείνουμε θεατές. Θα αναγκαστούμε να λάβουμε πρωτοβουλία και να μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο» προειδοποίησε.
Υπογράμμισε επίσης, ότι όλοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων συμφωνούν με τη νέα ρύθμιση, γιατί όπως είπε, θα κάνει καλύτερες και πιο νόμιμες τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ απέρριψε το αίτημα για 10ετή μεταβατική περίοδο.
Τη σταδιακή έλλειψη καυσίμων σε αρκετά πρατήρια της Πελοποννήσου και το σχηματισμό ουρών έξω από τα βενζινάδικα της περιφέρειας, έχει ως αποτέλεσμα η συμμετοχή στη διαμαρτυρία που αποφάσισαν ενώσεις βενζινοπωλών, για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti