Ανώτατη τιμή πώλησης στα καύσιμα

Οι τιμές για τα πετρελαιοειδή προϊόντα στη Λακωνία
Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανώτατη τιμή πώλησης στα καύσιμα

Φαινόμενα αισχροκέρδειας προσπαθεί να περιορίσει η κυβέρνηση με την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, απόφαση που έλαβε το βράδυ της Κυριακής με αφορμή τις ανοδικές τάσεις στην τιμή της βενζίνης πολλών πρατηρίων καυσίμων, εν όψει των εξαγγελθέντων κινητοποιήσεων των βυτιοφορέων.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος αποφάσισε να επιβάλλει ανώτατη τιμή πώλησης στα καύσιμα, ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Για το νομό μας, ο οποίος ανήκει στην Α΄ Ζώνη, η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα ως εξής:
- Αμόλυβδη: 1,496 ευρώ το λίτρο.
- Super Αμόλυβδη: 1,706 ευρώ το λίτρο.
- Super: 1,566 ευρώ το λίτρο.
- Πετρέλαιο Κίνησης: 1,290 ευρώ το λίτρο.

Εν τω μεταξύ, οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης προέβησαν χθες σε νέες κινητοποιήσεις εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα -εφόσον δε βρεθεί η χρυσή τομή με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- νέα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς και τον εφοδιασμό των πρατηρίων με υγρά καύσιμα. 

Ωστόσο, από την απεργία απέχουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, καθώς ισχύει ακόμα η επιστράτευση που κήρυξε το υπουργείο Μεταφορών για να λήξουν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις. Έτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παύση εργασιών με την παράδοση των φορτηγών τους στις κατά τόπους νομαρχίες από τις οποίες εκδόθηκαν και οι άδειες δημόσιας χρήσης.