Στην πλευρά Αργειτάκου ο δημ. σύμβουλος Χ. Πλειώτας

Με τηλεοπτική εμφάνιση στο τοπικό κανάλι, επέλεξε να ανακοινώσει χθες την μετακίνηση και τελική προσχώρησή του στο συνδυασμό «Καλύτερη Σπάρτη»...
Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην πλευρά Αργειτάκου ο δημ. σύμβουλος Χ. Πλειώτας

Με τηλεοπτική εμφάνιση στο τοπικό κανάλι, επέλεξε να ανακοινώσει χθες την μετακίνηση και τελική προσχώρησή του στο συνδυασμό «Καλύτερη Σπάρτη» του Σταύρου Αργειτάκου, ο δικηγόρος Χρήστος Πλειώτας.
Μετά την έντονη φημολογία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα γύρω από το πρόσωπό του, που τον εμφάνιζε να παλινωδεί μεταξύ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για το διευρυμένο Δήμο Σπάρτης ή να διεκδικεί μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο, αυτή του η απόφαση τον ανάγκασε να δώσει εξηγήσεις.
Ο ίδιος, σε μια συνέντευξη διάρκειας σχεδόν δύο ωρών, αφού σημείωσε πως δεν είχε βλέψεις για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, ισχυρίστηκε πως κριτήριο για τη σύνταξή του με το ψηφοδέλτιο του Αργειτάκου ήταν ότι -κατά την άποψή του- ο δήμαρχος πρέπει να είναι Λακεδαιμόνιος και να αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε, όπως είπε, «συγκλίνουν οι αρχές συνεργασίας μας».
Στην ερώτηση «Εκεί που βρίζατε, εκεί ταιριάξατε;» που απηύθυνε -ορμώμενος από τα σχόλια που κυκλοφορούν στην πόλη- ο διευθυντής του Ελλάδα TV κ. Αντώνης Φελούρης, ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος επέλεξε να απαντήσει: «Οι όροι και τα λεχθέντα του παρελθόντος ανήκουν στην ιστορία». Για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι η στάση που είχε τηρήσει είχε να κάνει με την τότε επικρατούσα κατάσταση, αποτέλεσμα της αρρώστιας και απουσίας του πρώην δημάρχου Σαράντου Αντωνάκου, ξεχνώντας ότι την ίδια στάση επέλεξε και μετά το θάνατό του, ενόψει της εκλογής νέου δημάρχου, την οποία θέση επιθυμούσε να διεκδικήσει.
Με αυτή του την απόφαση είναι προφανές ότι ο κ. Πλειώτας βάζει οριστικά πίσω του όλες εκείνες τις προσωπικές εκτιμήσεις της τελευταίας διετίας για τη δυσλειτουργία του δήμου, για την οποία είχε κατηγορήσει με αιχμηρά λόγια την τριανδρία των αντιδημάρχων, αλλά και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Κατά πολλούς, η επιλογή σύμπραξης με το Σταύρο Αργειτάκο ήταν μια οφειλή από τις προηγούμενες εκλογές του 2006, καθώς τότε, παρά την αρχική πρόθεση συνεργασίας, ο κ. Πλειώτας είχε ταχθεί στο πλευρό του Σαράντου Αντωνάκου.
Τα έργα και τις ημέρες του κ. Πλειώτα, όπως καταγράφηκαν στην ιστορία, θα τα θυμηθούμε μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα