Δηλώσεις Κορκίδη για τις αυξήσεις στα άλευρα

«Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτυ κερδοσκοπίας στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να...
Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις Κορκίδη για τις αυξήσεις στα άλευρα

«Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτυ κερδοσκοπίας στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Αντί για φθηνές δικαιολογίες αυξήσεων, οι έλληνες καταναλωτές έχουν ανάγκη τις φθηνές τιμές», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, σε δηλώσεις του σχετικά με τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης που συνδέονται με τα σιτηρά.
Πρόσθεσε δε, ότι για τις κερδοσκοπικές ανατιμήσεις και το «καπέλο» στα άλευρα δεν είναι υπεύθυνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον προσπαθούν να απορροφήσουν αυξήσεις και να διατηρήσουν χαμηλές τιμές.
Στο σημείο αυτό ο κ. Κορκίδης χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός, ότι την ώρα που στην Ελλάδα οι αυξήσεις σε άλευρα, ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα είναι έτοιμες να περάσουν, μέσω αρτοποιείων, super markets και ζαχαροπλαστείων, στον καταναλωτή, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, οι τιμές παραμένουν σταθερές.
Τέλος ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση της ομοσπονδίας ότι η έγκαιρη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας, και γενικότερα στο εμπόριο αλεύρων, θα επαναφέρει τις τιμές στην αγορά, σε φυσιολογικά επίπεδα.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα