Η επίσημη «πρώτη» της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη η πρώτη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής, που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο...
Παρασκευή, 20 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η επίσημη «πρώτη» της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη η πρώτη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής, που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο των εδρευόντων στην Αττική Βατικιώτικων Συλλόγων (Άγιος Νικόλαος, Άνω Καστανέα, Βελανίδια, Ελαφόνησος, Καστανέα, Λάχι, Νεάπολη, Φαρακλό), οι οποίοι μετά από προσπάθειες ετών συμφώνησαν στην δημιουργία του.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο 7/8 στο ξενοδοχείο «Limira Mare», ξεκίνησε με παρουσίαση του ιστορικού ίδρυσης της ομοσπονδίας και των θέσεων της  από τον κ. Γιώργο Αναστασάκη, μέλος του Συνδέσμου Αγιονικολαϊτων.
Στο συντονισμό ήταν ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας  κ. Χρόνης Περιβολάρης, ενώ στο πάνελ τους συλλόγους-μέλη εκπροσώπησαν οι κκ. Μιχάλης Μηνόγιαννης και Γιάννης Λιωνής (από το Σύνδεσμο Νεαπολιτών), Ιωάννης Δελακοβίας  (Αγιονικολαϊτών), Τίνα Τσοχαλή και Γιάννης Δερτιλής  (Φαρακλιωτών), Ιωάννης Κοκκόλης (Βελανιδιωτών), Σαράντος Αργυράκης και  Σπύρος Αργυράκης (Καστανιωτών), Χαράλαμπος Βατίστας και Δημήτριος Χαραμής (Λαχιωτών) και Κωνσταντινίδου Ελένη (Άνω Καστανιωτών).
Το πολυπληθές  ακροατήριο παρακολούθησε  με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις-παρουσιάσεις  της καθηγήτριας προϊστορικής αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Ελένης Μαντζουράνη και της επιμελήτριας αρχαιολογίας του υπουργείο Πολιτισμού κ. Ελένης Ζαβού σχετικά με τις αρχαιολογικές έρευνες που πραγματοποιούν στην περιοχή των Βατίκων.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε η διακεκριμένη συγγραφέας κ. Ελένη Σαραντίτη, για το λογοτεχνικό της έργο της οποίας και την συμβολή  της στην ανάδειξη  της περιοχής, μίλησε ο συνεργάτης του «ΛΤ» κ. Μηνάς Αναστασάκης. Τιμητική διάκριση έλαβε και ο καθηγητής παλαιοντολογίας και παλαιοβοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελος Βελιτζέλος για την συνεισφορά του στην έρευνα σχετικά με το απολιθωμένο  φοινικόδασος του Αγίου Νικολάου Βοιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Παναγιώτης Αρώνης ως εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και οι πατέρες Διονύσιος  Μιχαλέτος και Παναγιώτης Κοντάκος, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης , ο δήμαρχος  κ. Ιωάννης Κουσούλης  και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βοιών, ο δήμαρχος Ασωπού κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ Ματούλα Μπελεγρή και Νικόλαος Μηνόπετρας, εκπροσωπώντας το νομάρχη κ. Φούρκα. Το παρόν έδωσαν και συλλογικοί φορείς του Δήμου Βοιών μεταξύ των οποίων, μέλη των ΔΣ των συλλόγων «Τουλίπα Γουλίμη», Πολιτιστικού Βατίκων,  Πολιτιστικού  Αγίου Νικολάου, Αθλητικού  «Ο Βοίας» κα.
Εξάλλου ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές κκ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και Γρηγόρης Αποστολάκος  καθώς και οι πολιτευτές κκ. Μανώλης Αντωνάκος και Φεβρωνία Πατριανάκου.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την εταιρία «SeCure Ltd» , το ξενοδοχείο «Limira Mare», την εφημερίδα «Τα Βάτικα», το ραδιοσταθμό «Μουσικός Παλμός», και τον τηλεοπτικό σταθμό «Ελλάδα TV» , καθώς και τον κ. Νικόλαο Μιχαλέτο.
Επίσης, τονίζουν το σκοπό της ομοσπονδίας που δεν είναι άλλος από το να συνενώσει τις δυνάμεις των Βατικιωτών, προκειμένου με ισχυρή εκπροσώπηση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπέρ των κοινών συμφερόντων της περιοχής. Προσθέτουν δε ότι κύριο μέλημά της είναι η ανάδειξη αλλά και η διαφύλαξη του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου των Βατίκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα