Πρόσω ολοταχώς η Καραμάνου για το μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

Αποφεύγοντας κάθε υπαινιγμό στο πρόσωπο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου και σε μία προσπάθεια να καταδείξει τις...
Τρίτη, 03 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόσω ολοταχώς η Καραμάνου για το μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

Αποφεύγοντας κάθε υπαινιγμό στο πρόσωπο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου και σε μία προσπάθεια να καταδείξει τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να λειτουργήσει το μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής στην Καλαμάτα, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να προχωρήσει το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή» δήλωσε η κ. Καραμάνου, μιλώντας αναλυτικά για όλες τις τελευταίες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο κ. Παπαθεοδώρου ακόμα δεν έχει υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα, παρότι έγιναν όλες οι τροποποιήσεις που ζητούσε.
Κάνοντας μία αναφορά στο ιστορικό του εν λόγω μεταπτυχιακού, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το 2008, με την ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή από πλευράς των ενδιαφερομένων. «Είχαμε 576 αιτήσεις υποψηφίων οι οποίοι πέρασαν κανονικά από συνεντεύξεις», αριθμός που όπως τόνισε ξεπέρασε κάθε ελληνικό ίσως και ευρωπαϊκό προηγούμενο, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι υποψήφιοι δικαίως μέχρι σήμερα μας βομβαρδίζουν με τηλέφωνα, γιατί αγωνιούν για το τι θα γίνει».
Μιλώντας για την πορεία του μεταπτυχιακού έκτοτε, αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν η κ. Καραμάνου επεσήμανε:
«Ο πρύτανης είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά το μεταπτυχιακό πρόγραμμα τις οποίες έκρινε απαραίτητες…δεν το σχολιάζω αυτό το στοιχείο.   Οι τροποποιήσεις πέρασαν από τις γενικές συνελεύσεις, τη Σύγκλητο και μετά ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει μόλις υπογράψει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τορίνο, με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία για το μεταπτυχιακό.
Ζητήσαμε να υπογράψει πρώτα ο ίδιος και μετά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τορίνο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Στις 20 Ιουλίου λοιπόν καταφέραμε να έχουμε την υπογραφή από την Ιταλία, γεγονός για το οποίο επίσης καταβάλαμε προσπάθειες.
Η ίδια πήγα τα έγγραφα στην Πρυτανεία για να τα καταθέσω προς υπογραφή την προηγούμενη Δευτέρα. Η γραμματέας του πρύτανη κ. Μητροπούλου μου είπε πως ο κ. Παπαθεοδώρου θα βρισκόταν στο γραφείο του την Τετάρτη. Προχθές που κάλεσα πάλι, η απάντηση που έλαβα ήταν αποκαρδιωτική, ότι ο ίδιος έλειπε σε διακοπές και θα γυρνούσε μετά τις 20 Αυγούστου.
Ζήτησα να στείλω με courier τα έγγραφα, όντας σε απόγνωση γιατί βλέπω πως δε θα προλάβουμε την έναρξη για τον Οκτώβρη. Γιατί αφού υπογράψει ο κ. πρύτανης, πρέπει να παρθεί νέα υπουργική απόφαση, την οποία έχω ήδη συντάξει με βάση την παλιά και την έχω ήδη καταθέσει στην Πρυτανεία.
Είναι χρονοβόρα η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί, γιατί ο πρύτανης έχει ζητήσει να γίνει νέα προκήρυξη και νέες συνεντεύξεις για όλους τους υποψηφίους. Φοβόμαστε ότι δεν θα προλάβουμε τη νέα περίοδο, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα.
Γι’ αυτό και σήμερα δείχνω στα ΜΜΕ το ψήφισμα-αίτημα με υπογραφές 68 υποψήφιων φοιτητών, με το οποίο ζητούν τη λειτουργία και την παραμονή του μεταπτυχιακού στην Καλαμάτα. Οι φοιτητές απευθύνθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη και συγκεκριμένα τους στηρίζει ο κ. Μπακογιάννης. Ο πρύτανης όμως δεν σηκώνει το τηλέφωνο ούτε στον κ. Μπακογιάννη, ούτε σε εμένα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα