Ψηφιακή καταγραφή από αστρονόμους

Βροχή Περσειδών σε Πάρνωνα και Μαίναλο
Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψηφιακή καταγραφή από αστρονόμους

Ψηφιακή καταγραφή της βροχής των Περσειδών 2010 θα πραγματοποιηθεί από 9-14 Αυγούστου στον Πάρνωνα και το Μαίναλο. Τα αποτελέσματα της παρατήρησης θα ανακοινωθούν στο συνέδριο European Planetary Science Congrees (ΕPSC-2010) που θα διεξαχθεί από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου  στη Ρώμη.
Συγκεκριμένα μετά την επιτυχία και τα σημαντικά αποτελέσματα της περυσινής ψηφιακής καταγραφής της βροχής των Περσειδών διαττόντων με το σύστημα SPOSH από το Καταφύγιο Πάρνωνα του ΕΟΣ Σπάρτης και το Καταφύγιο Μαινάλου του ΕΟΣ Τρίπολης, ζητήθηκε και πάλι από τη γερμανική Deutches Zentrum fur Luft und Raumfahrt - DLR / Technische Universität Berlin - TUB η συνέχιση της συνεργασίας με τον αστρονόμο Απόστολο Χρήστου και την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης, η οποία με χαρά δέχτηκε να φιλοξενήσει και πάλι τη διεξαγωγή αυτής της εξαιρετικής καταγραφής.
Παράλληλα, στον Πάρνωνα θα γίνει και πάλι οπτική παρατήρηση και φωτογράφηση αλλά και ψηφιακή καταγραφή με Watec Computar - UFO Capture από μέλη της ΑΕΣ, ενώ στο Μαίναλο,  θα συνδράμουν τη γερμανική αποστολή και θα κάνουν οπτική παρατήρηση και φωτογράφηση μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίων και του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Από ελληνικής πλευράς, υπεύθυνος για το σταθμό παρατήρησης του Μαινάλου θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος-Νεκτάριος Γουργουλιάτος, ενώ από την DLR/TUB συντονιστής θα είναι ο καθηγητής κ. Juergen Oberst.
Τονίζοντας ότι αξίζει να επιχειρήσει κανείς παρατήρηση όπου και αν βρίσκεται και ιδιαίτερα σε σκοτεινούς ουρανούς, η ΑΕΣ αναφέρει ότι αυτή τη φορά η βροχή των Περσειδών αναμένεται να είναι εντυπωσιακή καθώς συμπίπτει με τη νέα σελήνη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα