Εκδήλωση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στους Μολάους

Πραγματοποιήθηκε φέτος στους Μολάους η ετήσια εκδήλωση για την ενημέρωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης. Με την παρουσία τους τίμησαν...
Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στους Μολάους

Πραγματοποιήθηκε φέτος στους Μολάους η ετήσια εκδήλωση για την ενημέρωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Μολάων κ. Γιάννης Τσαγκάρης, ο αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Πετρολέκας και ο ιερέας π. Στέλιος Κότσαρης, ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Μοσχοβάκος, μαθητές-καθηγητές, άνθρωποι που βοήθησαν στην δημιουργία και λειτουργία του ΣΔΕ στους Μολάους και αρκετοί συντοπίτες.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η μαθήτρια κ. Ευαγγελία Δρίβα, η οποία αποφοιτά φέτος, ενώ τη λειτουργία του σχολείου και τον ίδιο το θεσμό παρουσίασε ο διευθυντής του ΣΔΕ Σπάρτης κ. Θεόφιλος Κουμουτζής.
Αναφορικά με τι εργασίες που υλοποίησε το σχολείο πέρυσι και φέτος, οι οποίες αφορούν στην έκδοση εφημερίδας (πέρυσι) και τη μελέτη των μνημείων του τόπου μας (φέτος) έκανε λόγο ο καθηγητής κ. Νεκτάριος Σκάγκος. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχές και τα συγχαρητήρια του δήμαρχου και του αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Πετρολέκα, για συνέχιση της προσπάθειας αυτής.
Τα τελευταία δύο χρόνια στους Μολάους, γίνεται μία «αθόρυβη» και δημιουργική πρωτοβουλία εκπαίδευσης ενηλίκων επαγγελματιών, οικογενειαρχών και εργαζομένων, που για διάφορους λόγους διέκοψαν την εκπαίδευσή τους μετά το δημοτικό και επιθυμούν τώρα να συνεχίσουν το νήμα της εκπαίδευσης από εκεί που το άφησαν.
Η εκπαιδευτική διαδικασία υλοποιείται στο χώρο του Λυκείου Μολάων, παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης, τα απογεύματα 5-9, με καθηγητές νέα παιδιά συνήθως, οι οποίοι δουλεύουν με κέφι έξω από τα στεγανά πλαίσια του τυπικού σχολείου.
Το σχολείο ακολουθεί την κατεύθυνση της «δια βίου μάθησης» του υπουργείου Παιδείας και δίνει σε δύο χρόνια απολυτήριο κανονικού τριτάξιου Γυμνασίου. Δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις, αλλά η ύλη που θα διδαχθεί συνδιαμορφώνεται από καθηγητές και μαθητές, σε τομείς ανάλογους με αυτούς της γενικής εκπαίδευσης όπως: γλώσσα, επιστήμες, αριθμητική, τέχνη, υπολογιστές, κοινωνία, περιβάλλον.
Τα προβλήματα είναι πολλά, τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και των καθηγητών, των οποίων η επάνδρωση γίνεται δύσκολα και μάλιστα με αποσπάσεις. Η πλειοψηφία δε των καθηγητών ανήκει στην κατηγορία των ωρομισθίων που έρχονται από μακριά με μοναδικό «έπαθλο» πενιχρές αποζημιώσεις, οι οποίες δεν δύναται να καλύψουν τα έξοδά τους.
Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται με τις ευχές όλων μας και για το απώτερο μέλλον, καθώς η δια βίου εκπαίδευση -με ότι νέο σχήμα εξελιχθεί μελλοντικά- είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας δημιουργίας, χαράς και προόδου για τον εκάστοτε τόπο.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti