Ερώτηση Δαβάκη-Αποστολάκου στη Μπατζελή

Την επιτακτική ανάγκη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στη θέση «Κοκκινιά» του ΤΔ Γλυκόβρυσης Δήμου Έλους, επεσήμαναν από κοινού με ερώτησή τους...
Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση Δαβάκη-Αποστολάκου στη Μπατζελή

Την επιτακτική ανάγκη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στη θέση «Κοκκινιά» του ΤΔ Γλυκόβρυσης Δήμου Έλους, επεσήμαναν από κοινού με ερώτησή τους οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κκ Θ. Δαβάκης και Γ. Αποστολάκος προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή.
Υψίστης σημασίας χαρακτηρίζουν οι λάκωνες βουλευτές την υλοποίηση του εν λόγω έργου, τόσο για την επιβίωση του επαγγέλματος των αλιέων όσο και για τα σαράντα περίπου αλιευτικά σκάφη που ανήκουν στους επαγγελματίες αλιείς του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Σκάλας και Περιχώρων. 
Η επίκαιρη ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Διαβιβάστηκε αρμοδίως στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το έργο της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Κοκκινιά του ΤΔ Γλυκόβρυσης του Δήμου Έλους Λακωνίας.    Μέχρι σήμερα ο ελλιμενισμός των αλιευτικών σκαφών γίνεται σε παράνομους, αυτοσχέδιους και υποτυπώδεις λιμενίσκους της περιοχής Ακρειών-Κοκκινιάς του ΤΔ Γλυκόβρυσης του Δήμου Έλους Λακωνίας, στον Αϊ Γιαννάκη του Δήμου Σκάλας και στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, υπό άθλιες και ανασφαλείς συνθήκες.
Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή Ακρειών-Κοκκινιάς οι συνθήκες ελλιμενισμού έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό λόγω συσσώρευσης μπαζών και φυκιών, ενώ είναι σχεδόν αδύνατος ο καθορισμός και η χρήση τεχνικών μέσων λόγω του ότι ο λιμενίσκος βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου.
Ο Δήμος Έλους, συνεπικουρούμενος από το Δήμο Σκάλας ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια και κατάφερε να ολοκληρώσει πρόσφατα, όλες τις αυστηρές διαδικασίες και εγκρίσεις που απαιτούνται για την κατασκευή  αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Κοκκινιά του ΤΔ Γλυκόβρυσης.
Η μελέτη κόστισε εκατό χιλιάδες ευρώ και έγινε στο σημείο που υπέδειξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, υπακούοντας κατά γράμμα σε όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων.
Ύστερα λοιπόν από αυτά, και αφού οι δύο δήμοι (οι οποίοι θα ενταχθούν στον νέο Δήμο Ευρώτα σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης) έδειξαν συνέπεια και σεβασμό σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, θεωρούμε αυτονόητη την κατασκευή του εν λόγω έργου και την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013».
Βάσει λοιπόν των ανωτέρω, οι κκ Δαβάκης και Αποστολάκος ρωτούν την κ. Μπατζελή:
- «Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.
- Ποια είναι η θέση και τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το παραπάνω έργο».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti