Νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ Λακωνίας ο Γιάννης Γρυπιώτης

Εξήντα τρείς πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εκλέχτηκαν από...
Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ Λακωνίας ο Γιάννης  Γρυπιώτης

Εξήντα τρείς πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εκλέχτηκαν από τον πρώτο γύρο των σχετικών εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά μετά την εκλογή του ιδίου και προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση, η Νέα Δημοκρατία προχωρεί ακόμη περισσότερο στο άνοιγμά της στην κοινωνία, αναδεικνύοντας προέδρους ΝΟΔΕ, Δημοτικές και Διαμερισματικές Επιτροπές επίσης από τη βάση.
Οι εκλογές  πραγματοποιήθηκαν σε εβδομήντα μία Νομαρχιακές και περισσότερες από εννιακόσιες είκοσι Δημοτικές Οργανώσεις, ενώ το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 352.748 μέλη, αριθμός εντυπωσιακά μεγαλύτερος  σε σχέση με τα 246.227 μέλη που ψήφισαν στις αντίστοιχες εκλογές του 2007.
Σε επτά Νομαρχιακές Οργανώσεις, οι εκλογές θα επαναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων προέδρων, αφού κανείς τους δεν συγκέντρωσε το 40% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Η ανανέωση στο αξίωμα του προέδρου ΝΟΔΕ ξεπερνά το 80%. Σημειώνεται επίσης, ότι στις νέες διοικήσεις Δημοτικών και Διαμερισματικών Τοπικών Οργανώσεων εκλέχθηκαν νέοι μέχρι 35 ετών σε ποσοστό 35% και γυναίκες σε ποσοστό 30%.
Οι διαδικασίες θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25, 26 και 27 Ιουνίου.
Όσον αφορά στο νομό μας  ο  δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης συγκέντρωσε 1519 ψήφους και εκλέγεται πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας, ενώ ο έτερος υποψήφιος κ. Χρήστος Ηλιόπουλος 1453.
Συγκεκριμένα, οι λάκωνες νεοδημοκράτες ψήφισαν ανά περιοχή ως εξής:
- Έλος: Ιω. Γρυπιώτης 147, Χρ Ηλιόπουλος 39
- Σμύνος:     Γρυπιώτης 30, Ηλιόπουλος 47
- Γερονθρών: Γρυπιώτης 54, Ηλιόπουλος 84
- Γύθειο: Γρυπιώτης 219, Ηλιόπουλος 184
- Θεραπνών: Γρυπιώτης 60, Ηλιόπουλος 43
- Βοιών: Γρυπιώτης 106, Ηλιόπουλος 18
- Μυστρά: Γρυπιώτης 29, Ηλιόπουλος 60
- Λευκόχωμα: Γρυπιώτης 5, Ηλιόπουλος 51
- Φάριδα: Γρυπιώτης 35, Ηλιόπουλος 73
- Μολάοι: Γρυπιώτης 46, Ηλιόπουλος 60
- Σπάρτη: Γρυπιώτης 241, Ηλιόπουλος 435
- Σκάλα: Γρυπιώτης 299, Ηλιόπουλος 72
- Κροκεές: Γρυπιώτης 73, Ηλιόπουλος 25
- Πελλάνα: Γρυπιώτης 24, Ηλιόπουλος 76
Από τα παραπάνω αποτελέσματα λείπουν τα αναλυτικά του  Οιτύλου και της Μονεμβασίας.
Για την εκλογή του ο νέος πρόεδρος απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:
«Φίλες και φίλοι,
Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει μια δημιουργική πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετά από πολλή σκέψη και περισυλλογή, αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην εκλογή προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας.
Με γνώμονα τις πάγιες πολιτικές μου πεποιθήσεις, την ιδεολογία και τα προσωπικά μου πιστεύω, αποφάσισα να μετέχω ουσιαστικά κι ενεργά στον αγώνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία, αφενός για την επανίδρυση του κόμματος και αφετέρου την επαναφορά και πάλι σε τροχιά εξουσίας. Η 30η Μαΐου 2010 υπήρξε καθοριστική για εμένα, καθώς ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, με τίμησε με την ψήφο του.
Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε όμως ο λάκωνας νέο-δημοκράτης δεν με εφησυχάζει. Τουναντίον, συνιστά ένα νέο ξεκίνημα, έναν μεγάλο αγώνα που θα πρέπει να δώσουμε δυναμικά όλοι μαζί από την αρχή, για την αναγέννηση του κόμματος.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους λάκωνες και τις λάκαινες που στήριξαν τον προσωπικό αγώνα που δίνω για το κόμμα μου,  σηματοδοτώντας με την ψήφο τους το έναυσμα για την πολιτική αναβάθμιση της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία.
Θερμές ευχαριστίες, όμως, οφείλω να απευθύνω κυρίως στον πρόεδρό μας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πίστεψε σε μένα από την πρώτη στιγμή.
Δεσμεύομαι ότι, σε αυτή την πορεία ανασυγκρότησης, θα είμαι πρωτοπόρος και πάντα στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, τηρώντας τις εντολές και διασφαλίζοντας την ιδεολογία του κόμματος στη Λακωνία.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναγεννιέται, η λογική αλλάζει, τα δεδομένα παύουν πια να είναι δεδομένα. Καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες της Λακωνίας να σταθούν σύμμαχοι στη συλλογική αυτή προσπάθεια των μελών του κόμματος για ριζική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη».
Εξάλλου ευχαριστήριο μήνυμα στους ψηφοφόρους του απηύθυνε και ο κ. Χρήστος Ηλιόπουλος, αναφέροντας τα εξής:
«Φίλες και φίλοι,
Οι εσωκομματικές εκλογές της 30ης Μαΐου 2010 ανήκουν στο παρελθόν. Ευχαριστώ όλους εσάς, που με τη συμμετοχή σας στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών αναδείξατε τη δυναμική της φιλελεύθερης παράταξής μας.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση μου έδωσε η προτίμηση της πλειοψηφίας των δημοτών του Δήμου Σπάρτης, που με την εμπιστοσύνη τους στην ανανεωτική προσπάθειά μου στέλνουν ισχυρό μήνυμα ανανέωσης προσώπων και ιδεών.
Συγχαίρω το νικητή των εκλογών Ιωάννη Γρυπιώτη και συνεχίζω μαζί με εσάς την προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας».