Στην «Κουμαντάρειο» το νηπιαγωγείο Πετρίνας

Οι μαθητές και μαθήτριες του 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Πετρίνας Λακωνίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης συνοδευόμενα από...
Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην «Κουμαντάρειο» το νηπιαγωγείο Πετρίνας

Οι μαθητές και μαθήτριες του 1/θέσιου Νηπιαγωγείου Πετρίνας Λακωνίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς Θωμαΐδα Γκιουλέ και Γαρυφαλιά Βασιλάκου, καθώς και από τους γονείς τους.
Η υπεύθυνη της Πινακοθήκης κ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη περίμενε με ενθουσιασμό στην είσοδο, ενώ η ξενάγηση στο χώρο ξεκίνησε με ευχάριστο τρόπο-παιχνίδι, δημιουργώντας ενδιαφέρον στα παιδιά και προκαλώντας τα να «μυηθούν στη μαγεία» της τέχνης.
Μετά από ένα προκαταρκτικό παιχνίδι γνωριμίας, τα παιδιά παρατήρησαν πίνακες με πρόσωπα, χρώματα, γραμμές, με... συναισθήματα που εκφράζονταν μέσα από τα πρώτα. Εκτός από ζωγραφιές παρατήρησαν βιβλία διάφορα, μεταξύ των οποίων βιβλία με ποιητικές συνθέσεις του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου.
Στην καρδιά των μαθητών/τριών βέβαια έμειναν οι πανέμορφες «χρωματιστές πέτρες» που τους έδειξε προς το τέλος της ξενάγησης η υπεύθυνη του προγράμματος. Όλες τις παραπάνω εμπειρίες μπόρεσαν τα παιδιά να τις μορφοποιήσουν με αντίστοιχα σχέδια και χρώματα της αρεσκείας τους σε ατομικές ζωγραφιές. Και η γνώμη τους για την κ. Γεωργία... «Είναι πολύ καλή, μας έμαθε πολλά!».
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον όμορφο χώρο του Σαϊνοπουλείου αμφιθεάτρου Σπάρτης, διαβαίνοντας την οδό των Ποιητών.   
Οι δύο νηπιαγωγοί ευχαριστούν μέσα απ’ την καρδιά τους τα παιδιά και τους γονείς που τις ακολούθησαν με μεγάλη αγάπη στην επίσκεψή αυτή. «Μοιραστήκαμε πραγματικά μια μοναδική εμπειρία τέχνης, μια μοναδική εμπειρία ζωής», αναφέρουν.  
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti