Μήνυμα Σαμαρά για τις εκλογές της Κυριακής

Η ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων, προέδρων και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Διαμερισματικών...
Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα Σαμαρά για τις εκλογές της Κυριακής

Η ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων, προέδρων και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Διαμερισματικών Τοπικών Επιτροπών, θα διεξαχθεί σε κάθε ΔΗΜ.Τ.Ο και ΔΙΑΜ.Τ.Ο με δύο κάλπες.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχει μία κάλπη για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ με ψηφοδέλτια και φακέλους χρώματος σιέλ και μία για τον πρόεδρο και τα μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο και ΔΙΑΜ.Τ.Ο με ενιαίο ψηφοδέλτιο και φακέλους χρώματος λευκού.
Ένα σταυρό προτίμησης θα θέτουν οι ψηφοφόροι για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, τον πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο και τα μέλη ΔΙΑΜ.Τ.Ο, ενώ για τα μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο μέχρι τρείς.
Πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα εκλεγεί ο υποψήφιος που έλαβε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης των έγκυρων ψηφοδελτίων, πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο θα αναδειχθεί αυτός που έλαβε τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων, ενώ πρόεδρος των ΔΙΑΜ.Τ.Ο, ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος.
Για την εκλογή των μελών των διοικήσεων των ΔΗΜ.Τ.Ο και ΔΙΑΜ.Τ.Ο εφαρμόζονται με την παρακάτω σειρά οι ποσοστώσεις:
- 20% των μελών θα είναι μέλη με ηλικία κάτω των 35 ετών.
- 20% θα είναι μέλη που θα εκλεγούν πρώτη φορά.
- 30% των μελών θα είναι γυναίκες.
Σημειώνεται επίσης, ότι στις ποσοστώσεις υπολογίζεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο
Το δικαίωμα επίσης συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι δύο ευρώ, πλην των μελών της ΟΝΝΕΔ.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους τόπους διεξαγωγής των εκλογών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις οικείες ΝΟΔΕ, στο τηλεφωνικό κέντρο 210-3354454 και στη γραμματεία οργανωτικού στα τηλέφωνα: 210-5285313, 5285477, 5285481 και 5285478.
Με προσωπική του επιστολή ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, καλεί τα μέλη να συνδράμουν με την ψήφο τους στη στελεχιακή ανανέωση του κόμματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Οι πολίτες και η κοινωνία δικαιολογημένα απαιτούν από τα κόμματα νέα φιλοσοφία, νέα θεώρηση των προβλημάτων, πολιτικές ανθρωποκεντρικές.
Το Νοέμβριο του 2009 συμμετείχες σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Με την επιλογή τη δική σου και 800.000 ακόμη πολιτών, ξεκίνησε μια νέα εποχή ριζικής ανανέωσης για τη παράταξη μας, σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί στις 29 Νοεμβρίου 2009 συνεχίζεται. Με τη διεξαγωγή στις 30 Μαΐου εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις οργανώσεις μας. Στην προσπάθεια αυτή, σε καλούμε να συμμετάσχεις. Να συμβάλεις όχι μόνο με την ψήφο σου αλλά και με την υποψηφιότητα σου προκειμένου να επιτευχθεί η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος μας. Για τις εκλογές, μπορείς να ενημερωθείς από το σχετικό έγγραφο.
Επιδίωξη μας είναι να προκύψουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα, τα οποία, μαζί με τους παλαιούς έμπειρους συμμαχητές μας, θα αγωνιστούν για τα ιδανικά μας».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti