Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ. Ομαδική αντίδραση για το θέμα των ΣΔΙΤ

Δεκαοκτώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο λάκωνας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσαν την περασμένη Τετάρτη επερώτηση στη...
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ. Ομαδική αντίδραση για το θέμα των ΣΔΙΤ

Δεκαοκτώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο λάκωνας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσαν την περασμένη Τετάρτη επερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη διακοπή της διαδικασίας κατασκευής έντεκα κλειστών γυμναστηρίων και δεκατριών κολυμβητηρίων.
Απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, οι επερωτώντες βουλευτές σημειώνουν:
Με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που κοινοποιήθηκε σε 24 δήμους της χώρας γνωστοποιήθηκε η λύση της από 14/9/2009 σύμβασης επιλογής συμβούλου για την κατασκευή 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων, μέσω ΣΔΙΤ με το αιτιολογικό της επανεξέτασης της οικονομικής βιωσιμότητας και της σκοπιμότητας των έργων.
Εάν θεωρείται «ύποπτη» η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης επιλογής συμβούλου (λίγο πριν τις εθνικές εκλογές) θα πρέπει να γνωρίζετε πως η προκήρυξη του Δημοσίου Ανοιχτού Διαγωνισμού για την επιλογή συμβούλου για την κατασκευή των παραπάνω έργων είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της ΕΕ ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2009 και βέβαια εάν έμπαιναν στον κόπο να ρωτούσαν οι υπεύθυνοι, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ θα γνώριζαν πως η σύμβαση θα έπρεπε να έχει υπογραφεί ήδη από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2009.
Σε ότι αφορά δε την επανεξέταση της σκοπιμότητας των έργων που επικαλείται η εν λόγω απόφαση της ΓΓΑ αυτή μόνο προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί, καθώς στα έργα περιλαμβάνονται τα κολυμβητήρια της Ηγουμενίτσας, της Καστοριάς, της Δράμας, της Πυλαίας, των Αμπελοκήπων, της Θέρμης, της Θήβας, του Πολυγύρου και των Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, το κλειστό γυμναστήριο κλειστού στίβου του Δήμου Παλίχνης Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το δεύτερο μοναδικό στη Βόρειο Ελλάδα, το κλειστό γυμναστήριο τύπου Τ11 της Κατερίνης, η οποία διαθέτει ένα κλειστό γυμναστήριο που χρονολογείται από το 1977, με πληθυσμό τότε 30.000 κατοίκων, όταν σήμερα ο πληθυσμός ξεπερνά τις 70.000 της Μίκρας, της Ορμυλίας Χαλκιδικής, της Σαμοθράκης, του Γυθείου Λακωνίας, των Οινοφύτων κ.ά.
Κατόπιν των ανωτέρω τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς έχουν ως εξής:
- Γνωρίζουν ότι με τη διακοπείσα διαδικασία ο κατασκευαστής εργολάβος θα εγκαθίστατο σε κάθε έργο στα μέσα του 2011 και θα ολοκλήρωνε τις υποδομές στο τέλος του 2013;
- Με δεδομένη τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τι προτίθεστε να κάνετε με τα συγκεκριμένα έργα, γνωρίζοντας ότι η υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ είναι ευέλικτη και συμφέρουσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας; (πληρωμή πρώτης δόσης μετά την ολοκλήρωση του έργου 2013 και μετά και επιβάρυνση του αναδόχου με τη βαριά συντήρηση του έργου που υπολογίζεται στο 25% του προϋπολογισμού).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος