Ενστάσεις της ΝΔ με εισηγητή τον Γρ. Αποστολάκο

Την περασμένη Τρίτη 16/3 πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής και του συνόλου του σχεδίου νόμου...
Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενστάσεις της ΝΔ με εισηγητή τον Γρ. Αποστολάκο

Την περασμένη Τρίτη 16/3 πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τομεαρχών στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.
Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στις ρυθμίσεις μέσω του εισηγητή της, βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου.
Για το θέμα της σύστασης του συμβουλίου επιλογής προϊσταμένων ο κ. Αποστολάκος τόνισε ότι επειδή δεν συγκροτείται κατά τα 2/3 από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, υπάρχει ευθεία παραβίαση του άρθρου 103 του Συντάγματος.
Πλέον αυτού όμως η ΝΔ και επί της ουσίας καταψήφισε το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι με τις μεταβατικές του διατάξεις καταργεί τα υφιστάμενα υπηρεσιακά συμβούλια, αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου και λήγει τη θητεία των νομίμων επιλεγμένων γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων με απώτερο στόχο την κομματική άλωση της διοίκησης.
Σχετικά με την τροπολογία του νομοσχεδίου για τις υπερεξουσίες που δίνονται στον πρωθυπουργό ο εισηγητής ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ παραβιάζει το άρθρο 82 του Συντάγματος και επιχειρεί να περάσει εξωθεσμικές δράσεις μέσα από τη νομοθετική κατοχύρωση τέτοιων αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με τις οποίες κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής και γενικής διάταξης ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις μελετών ή να αναθέτει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό την παροχή υπηρεσιών.
Οι ενστάσεις δεν έγιναν δεκτές από το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ανακοίνωσε την αποχώρηση από την περαιτέρω συζήτηση και ψήφιση, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος