Πέντε δήμοι στη Λακωνία

Νόμος του κράτους θα είναι το Μάιο, ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση, στη συνεδρίαση της...
Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Νόμος του κράτους θα είναι το Μάιο, ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών με την ομιλία του διέλυσε και τις τελευταίες φήμες και προβληματισμούς που υπήρχαν για πιθανή ματαίωση του όλου εγχειρήματος.
Αναφορικά με τη Λακωνία, όλα δείχνουν πως οδηγείται στη δημιουργία πέντε δήμων, οι οποίοι γεωγραφικά θα συνενωθούν ως εξής:
1.Δήμοι Σπάρτης, Μυστρά, Πελλάνας, Οινούντος, Θεραπνών, Φάριδας και κοινότητα Καρυών,
2.Δήμοι Γυθείου, Οιτύλου, Ανατολικής Μάνης και Σμήνους,
3.Σκάλας, Έλους, Κροκεών και Γερονθρών,
4.Μολάων, Νιάτων και Ζάρακα,
5.Μονεμβασίας, Βοιών Ασωπού και κοινότητα Ελαφονήσου.
Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης τώρα, ο Γ. Ραγκούσης, επιβεβαίωσε τα όσα έχει δημοσιεύσει προ ημερών, δηλαδή ότι στη διαδικασία των συνενώσεων δεν θα «σπάσουν» νομοί και δήμοι, ενώ εμμέσως υποστήριξε ότι δεν θα ακολουθηθεί λογική δημιουργίας «δήμων – μαμούθ».  Επίσης, σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες προκύπτει, ότι πολλές εξ αυτών που υπάγονται στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, θα περάσουν στον Α΄ βαθμό (πολεοδομικές, πρόνοιας, Παιδείας, κ.α.)
Εκ των πραγμάτων, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα με το θέμα του προσωπικού, που σε ένα μεγάλο βαθμό θα πρέπει - λογικά - να ενισχύσει τις νέες δομές του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα και θα υπάρξουν συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΣ με εκπροσώπους των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος