Στο «χορό» των κινητοποιήσεων γιατροί και εκπαιδευτικοί

Την πρόταση της ΟΛΜΕ για δύο 24ωρες απεργίες υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές...
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων γιατροί και εκπαιδευτικοί

Την πρόταση της ΟΛΜΕ για δύο 24ωρες απεργίες υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις μαζί με την ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου και στις 8 Μαρτίου, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και ζητώντας να μην αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών.
Οι καθηγητές προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις 10/3, και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, ενώ στην απεργία του Μαρτίου έχουν προσκαλέσει για συμμετοχή και τους δασκάλους.
Η υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει ζητήσει τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από τη ΔΟΕ να καταθέσουν μέχρι τις 28/2 προτάσεις για ορισμένες από τις επικείμενες αλλαγές, όπως το σύστημα επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, η αρχική εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Με κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιήσει και οι καθηγητές των πανεπιστημίων, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περικοπές των επιδομάτων τους, ενώ με αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου απειλούν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων για σειρά από ειδικότητες.
Την ίδια ώρα και οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας εξήγγειλαν κινητοποιήσεις για τις 10/2, αντιδρώντας στη μείωση των κονδυλίων για τις εφημερίες.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα