«Αν ο νομάρχης είχε παρέμβει η Σπάρτη ίσως είχε δήμαρχο»

Να απαντήσει στο νομάρχη Λακωνίας επιχειρεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών κ. Χρήστος Πλειώτας. Ως γνωστόν, μετά την τελευταία...
Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αν ο νομάρχης είχε παρέμβει η Σπάρτη ίσως είχε δήμαρχο»

Να απαντήσει στο νομάρχη Λακωνίας επιχειρεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών κ. Χρήστος Πλειώτας.
Ως γνωστόν, μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, κατά την οποία ο κ. Πλειώτας έψεξε θεσμικούς παράγοντες για μη παρέμβασή τους στο ζήτημα του δημάρχου, ο κ. Φούρκας εξέδωσε αιχμηρή απάντηση με την οποία απέδιδε την αποκλειστική ευθύνη στους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, ο κ. Πλειώτας αναφέρει:
Χαίρομαι που ο κ. νομάρχης για πρώτη φορά δημόσια και υπό την θεσμική του ιδιότητα, συνταυτίζεται απόλυτα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών και το δημοτικό συμβούλιο, και παραδέχεται ότι το θέμα της ελλείψεως δημάρχου στον πρώτο δήμο του νομού του, είναι ένα «τόσο σοβαρό ζήτημα», όπως επί λέξει στη δήλωσή του αναφέρει.
Εάν το είχε πράξει αυτό πολύ ενωρίτερα, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απ’ τον Οκτώβριο του 2008 έθεσε το θέμα του δημάρχου Σπαρτιατών στην ακριβή του διάσταση, ακούγοντας βεβαίως και τη φωνή του κόσμου της Σπάρτης που ανήκει στο νομό Λακωνίας, ίσως η Σπάρτη να είχε δήμαρχο από το 2008. Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμεθα.
Ο πρόεδρος του ΔΣ Σπαρτιατών δεν έκανε τίποτε περισσότερο απ’ το να θέσει το πρόβλημα της ανυπαρξίας δημάρχου εις την αληθή του διάσταση, για άλλη μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο, διότι όλα θα πρέπει να λέγονται δημόσια, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με θεσμούς και δημόσιο συμφέρον.
Ανέμενα από τον κ. νομάρχη, τον οποίο βαθύτατα εκτιμώ, να έχει καλύτερη ενημέρωση πριν καταλογίσει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών «όψιμο ενδιαφέρον» για την πορεία του Δήμου Σπαρτιατών και «παλινωδίες» επί του θέματος του δημάρχου, διότι τουλάχιστον εις ό,τι με αφορά, οι φράσεις του αυτές είναι άδικες και εκτός του ότι «διχοτομούν» τις μεταξύ μας μελλοντικές πολιτικές σχέσεις, θεωρώ ότι τον εκθέτουν και στον κόσμο που μας κρίνει. Άλλωστε είναι σαφές απ’ τη γραπτή μου δήλωση ότι όσα κατέθεσα απηχούσαν προσωπικές μου απόψεις, χωρίς να διερμηνεύω καμία μειοψηφία ή πλειοψηφία παρά μόνο τον εαυτό μου υπό τη θεσμική ιδιότητα που φέρω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti