Διευκρινιστική απόφαση για την αλιεία στον όρμο Βατίκων

Μετά από σειρά πιέσεων και κατόπιν της ξεκάθαρης τοποθέτησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη κατά τη συζήτηση επίκαιρης...
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διευκρινιστική απόφαση για την αλιεία στον όρμο Βατίκων

Μετά από σειρά πιέσεων και κατόπιν της ξεκάθαρης τοποθέτησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ανατράπηκε η μέχρι πρότινος νομοθετική παρέκκλιση που είχε γίνει τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές με την καταστρατήγηση του ΠΔ με ΦΕΚ 32 Α΄/24.2.2009 «Απαγόρευση αλιείας στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βατίκων του Λακωνικού Κόλπου».
Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε στην έκδοση διευκρινιστικής απόφασης του ΥΠΑΑΤ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το Υπολιμεναρχείο Βοιών, με την οποία αποσαφηνίζονται τα γεωγραφικά όρια εντός των οποίων απαγορεύεται ρητώς η αλιευτική δραστηριότητα:
α. με τα αλιευτικά εργαλεία τράτα (βιντζότρατα) και γριγρι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και
β. με όλα τα εργαλεία της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας κατά το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους.
Βλέποντας τις προσπάθειές του να αποδίδουν καρπούς, ο κ. Γρηγοράκος ευχαρίστησε τον υφυπουργό «για την απόδοση μιας δίκαιης λύσης σε ένα χρόνιο ζήτημα» και στηλίτευσε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία «για τη νομοθετική εκτροπή και τις πρακτικές εξυπηρέτησης εξατομικευμένων και ιδιοτελών συμφερόντων εις βάρος του συνόλου των αλιέων του όρμου Βατίκων».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti