Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου: Αντιδράσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Προσπάθειες για πρόκληση αναστάτωσης στην αγορά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που αντιδρά δυναμικά στο άνοιγμα...
Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Προσπάθειες για πρόκληση αναστάτωσης στην αγορά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που αντιδρά δυναμικά στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες από μια Κυριακές.
Με επιστολή της, η ομοσπονδία καταθέτει τους προβληματισμούς της, ζητώντας από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να καταδικάσει τις καιροσκοπικές πρακτικές, παρεμβαίνοντας άμεσα.
Το έγγραφο προς την κ. Λούκα Κατσέλη αναφέρει:
Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Για άλλη μια φορά, η αγορά βάλλεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα γνωστά κέντρα που επιδιώκουν την πλήρη χειραγώγησή της ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν με δήθεν θέσεις για τόνωσή της και διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων περισσότερες από μία Κυριακές κατά την επόμενη περίοδο.
Είναι δυνατό να επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε καιροσκόπους και σε αδίστακτους που μπροστά στο ίδιο όφελος δεν εννοούν να συντονιστούν με την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή από ολόκληρη την κοινωνία, την Πολιτεία, τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και τους πολίτες;
Μια προσπάθεια για εξορθολογισμό της καταναλωτικής δαπάνης, για στροφή στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών στρατηγικών, προκειμένου να πάψει η ψεύτικη πραγματικότητα της ευημερίας μέσω της δημόσιας, αλλά και στην περίπτωσή μας, ιδιωτικής σπατάλης.
Σε περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης και σχεδόν απόλυτης έλλειψης ρευστότητας, αποτελεί σαφέστατη παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού να μιλάμε για ανάγκη λειτουργίας των καταστημάτων κατά την Κυριακή για λόγους εξυπηρέτησής του. Η αγορά δεν τονώνεται με ψέματα. Αποτελεί, επίσης, παράλογη σπατάλη πόρων από τις επιχειρήσεις η επιμονή στη λειτουργία εκτός κανονικού ωραρίου, τη στιγμή που οι διατιθέμενες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων έχει αποδειχθεί ότι αρκούν και σε περιόδους ευημερίας, πόσο μάλλον στην παρούσα περίοδο.
Η επιχειρούμενη εκμαίευση της απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων και άλλες -πέραν της μιας- Κυριακές κατά την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων γίνεται εκ του πονηρού. Απώτερο σκοπό έχει την ολοκληρωτική εξάντληση των μικρών επιχειρήσεων, που λειτουργούν είτε με προσωπικό ενός-δύο ατόμων είτε με τον ίδιο τον επιχειρηματία και την οικογένειά του. Ιδίως στην τρέχουσα περίοδο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για οποιασδήποτε μορφής αύξηση των λειτουργικών δαπανών.
Επιτέλους, η ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας τους, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων, έχει επιτευχθεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων και της Πολιτείας και έχει κατοχυρωθεί με νόμο. Οποιεσδήποτε επεμβάσεις στο πλαίσιο αυτό αποτελούν τορπιλισμό της εύρυθμης λευτουργίας της αγοράς και πρέπει να καταδικάζονται από την Πολιτεία άμεσα.
Αναμένουμε την πλήρη κατανόησή σας στις απόψεις που εκφράζουμε, οι οποίες άλλωστε είναι απόλυτα σύμφωνες με τους ισχύοντες νόμους. Αναμένουμε, επίσης, την αυστηρή και άμεση επέμβασή σας, ώστε να πάψουν οι ίδιοι άνθρωποι να τορπιλίζουν με κάθε ευκαιρία την αγορά, αποβλέποντας μόνο στο δικό τους συμφέρον και αδιαφορώντας για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη. Αναμένουμε την πλήρη καταδίκη τέτοιων πρακτικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti