Νομοσχέδιο με αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και την πλήρη υπαγωγή του στο...

Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και την πλήρη υπαγωγή του στο ΑΣΕΠ.
Με το νομοσχέδιο προτείνεται η επέκταση της ισχύος του νόμου 2190 για τις προσλήψεις στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα, στις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, στη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο, στα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στα εκκλησιαστικά ιδρύματα και σε άλλους οργανισμούς όπου το Δημόσιο ασκεί ιδιαίτερη επιρροή, καταργουμένης κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης υποψηφίων που έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στα προγράμματα stage και ανακαλούνται οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων που εκδόθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, με ματαίωση των σχετικών διαδικασιών.
Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «μείζονα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στην αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και στην καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, βάζοντας τέλος στις πελατειακές σχέσεις που επικρατούν στις προσλήψεις του Δημοσίου, επαναφέροντας την αξιοκρατία, σταματώντας την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti