Αποκαλυπτική συνέντευξη του Σταύρου Αργειτάκου: «Σκοτώνονται στο δημοτικό συμβούλιο για το ποιος θα πάει στα ταξίδια»

Την άποψη πως το πρόβλημα υγείας του δημάρχου Σπαρτιατών ταλάνισε τόσο τον ίδιο όσο και το δήμο κατέθεσε στο ρ/σ...
Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλυπτική συνέντευξη του Σταύρου Αργειτάκου: «Σκοτώνονται στο δημοτικό συμβούλιο για το ποιος θα πάει στα ταξίδια»

Την άποψη πως το πρόβλημα υγείας του δημάρχου Σπαρτιατών ταλάνισε τόσο τον ίδιο όσο και το δήμο κατέθεσε στο ρ/σ «Fly Fm» και την εκπομπή «Λακωνία χωρίς σύνορα» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού κ. Σταύρος Αργειτάκος.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Αργειτάκος, αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης του δημάρχου, δήλωσε πως, «παρά την αρχική συμπαράσταση που έδειξε -ως όφειλε- η αντιπολίτευση, κρίνεται πλέον αναγκαία η σύνταξη δεύτερης επιστολής από τον κ. Αντωνάκο, με ακριβή ημερομηνία όλων όσων υπόσχεται στην πρώτη».
Ο ίδιος δεν παρέλειψε, εξάλλου, να στρέψει τα βέλη του και προς τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι, όπως είπε, «σκοτώνονται» για το ποιος θα πάει ταξίδια με το δήμο, δίχως να ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντά τους.
Σχολιάζοντας την απουσία αντιπολιτευτικής φωνής την οποία του καταλογίζουν και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο ρόλο που του ανέθεσε το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αργειτάκος απάντησε πως δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της καταδίκης κάθε αρνητικής ενέργειας του δήμου, αλλά τον δύσκολο, που του «επιβάλλει» να σπεύδει σε βοήθεια και παρέμβαση όταν κρίνεται απαραίτητο. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα έφερε τις ενέργειές του στις υποθέσεις της Περιμετρικής, αλλά και της δωρεάς Γουδέ.
Σχετικά με τα όσα ακούγονται για τον «παχυλό μισθό» που λαμβάνει ως πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Αργειτάκος απέδειξε με σχετικά έγγραφα πως η αμοιβή του ανέρχεται στα 1.418,40 ευρώ, αποδίδοντας τις φήμες περί υψηλών χρηματικών αμοιβών σε μια προσπάθεια δυσφήμησης του ονόματός του.
Συγχρόνως, ξεκαθάρισε πως η θέση που κατέχει είναι αποτέλεσμα διαφανούς διαδικασίας και ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και όχι απόφαση του κ. Αντωνάκου, ο οποίος ήταν αρχικά αντίθετος. Ο κ. Αργειτάκος ολοκλήρωσε την ενότητα αυτή υπογραμμίζοντας πως η ανοχή του στις συκοφαντίες δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία, γιατί «σε περίπτωση εξάντλησης της υπομονής του, καμία μεταμέλεια δεν θα αισθανθεί για όσα θα επακολουθήσουν».
Εξάλλου, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δήλωσε πως οι δεματοποιητές αποτελούν αναγκαία αλλά προσωρινή λύση που επιβάλλεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό, επαναλαμβάνοντας ότι μόνιμη επίλυση του προβλήματος θα επιφέρει η δημιουργία ΧΥΤΥ στο Δήμο Κροκεών, η οποία δρομολογείται.
Ο κ. Αργειτάκος απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται ο Σύνδεσμος σχετικά με επιχορηγήσεις εκδηλώσεων που δεν άπτονται του χώρου δράσης του, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο μετρό του Συντάγματος για τα λακωνικά προϊόντα. Η επισήμανσή του ήταν ότι υπήρξε μόνο μία τέτοια περίπτωση χρηματοδότησης.
Στο τέλος της συνέντευξης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης παραδέχτηκε πως στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο θέμα του «Καποδίστρια ΙΙ», θα κατέλθει ως υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Σπαρτιατών.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti