Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας στην «25η Philoxenia»

Συντονισμένες ενέργειες τουριστικής προβολής
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας στην «25η Philoxenia»

Αισθητή ήταν η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που διοργανώθηκε από 29 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo» της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τη δημοσιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νομού και μέσα από το καλαίσθητα διακοσμημένο περίπτερο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις πολυποίκιλες τουριστικές δυνατότητες του τόπου μας.

Η φετινή διοργάνωση συνοδεύτηκε από ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers για 70 τουριστικούς πράκτορες από 22 χώρες.
Από το βήμα των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής για την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών, καθώς και τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των νομοθετικών κενών και της πολυνομίας, αλλά και τη στήριξη των μικρών επιχειρηματιών του κλάδου.
Παράλληλα, η κ. Γκερέκου μίλησε για την απόσυρση και αντικατάσταση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, καθώς και για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των οργανισμών που σχετίζονται με τον τομέα.

Στο καθιερωμένο συμβούλιο προέδρων ξενοδοχειακών ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10, έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της λακωνικής ένωσης κ. Δημήτρης Πολλάλης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέρθηκε στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, λόγω των ατελών υποδομών, της προσβασιμότητας, της αναποτελεσματικής προβολής-διαφήμισης, του ισχυρού ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας, του υψηλού κόστους ΦΠΑ έναντι των ανταγωνιστών, αλλά και της γραφειοκρατίας.
Επιπλέον, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του κλάδου ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με εκείνο του Πολιτισμού.
Από την πλευρά της η υφυπουργός, η οποία παρέστη στην ανοικτή συνεδρίαση του συμβουλίου, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος και διαβούλευση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα, όπως και για όλα τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν.

Η κοινή δυναμική παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας σε τουριστικές εκθέσεις, αλλά και όλες οι συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για την προβολή του τόπου έχουν ως τελικό στόχο την κατάληψη της θέσης που του αναλογεί στο ευρύτερο τουριστικό στερέωμα.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti