Οι πιπεριές απαραίτητες στη διατροφή σας

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 17:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι πιπεριές απαραίτητες στη διατροφή σας

Σχεδόν σε όλα τα φαγητά οι πιπεριές είναι μια γευστική και αρωματική προσθήκη, αλλά παράλληλα προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας.

Οι βιταμίνες και συστατικά που περιέχουν έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους, την μείωση του πόνου και άλλα οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό και έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο των επιστημών.

Οι λόγοι είναι πολλοί:

-Ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει την εντυπωσιακή ποσότητα των 123mg βιταμίνης C, με την πράσινη πιπεριά να κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα.

-Περιέχουν πολλά φυτοχημικά, δηλαδή φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν κυτταρικές βλάβες και έτσι μπορεί να προλάβουν ή να μειώσουν τα συμπτώματα ορισμένων ασθενειών.

– Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) την πικάντικη γεύση τους, τονώνει τον μεταβολισμό μας και εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.

-Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς στην καθημερινή μας διατροφή, μπορεί να προστατεύσει από τη συγκέντρωση της χοληστερόλης στο αίμα. Θυμηθείτε ότι όσο πιο καυτερή είναι η πιπεριά, τόσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει, που βοηθά.

-Περιέχουν καροτενοειδή και η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική, έναντι του καρκίνου του μαστού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος