Νέα φοινικόδεντρα φέρνουν στη Σπάρτη μια …αύρα «Σικελίας»

Σισίλια και στην πλατεία;;

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 14:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα φοινικόδεντρα φέρνουν στη Σπάρτη μια …αύρα «Σικελίας»

Νέους φοίνικες τοποθέτησαν, το πρωί της Τετάρτης, στην οδό Κ. Παλαιολόγου στο ύψος του ξενοδοχείου «Cecil», τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Σπάρτης.
Τα νέα δέντρα, που αντικαθιστούν τους άρρωστους φοίνικες που απομακρύνθηκαν, είναι τύπου «Σικελίας», ζυγίζουν 2,5 τόνους το κάθε ένα και σύμφωνα με τον αρμόδιο γεωπόνο δεν μπορούν να προσβληθούν από το κόκκινο σκαθάρι. Συνολικά φυτεύτηκαν τρία νέα δέντρα.

Επιπλέον, μαθαίνουμε πως η δημοτική αρχή σχεδιάζει να φυτεύσει φοίνικες και στα τέσσερα παρτέρια που βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.
Προσπερνάμε το μειδίαμα που μας προκάλεσε η συγκεκριμένη -ελπίζουμε- φήμη και απλά προτρέπουμε να το ξανασκεφτούν…(και να μην το πράξουν)

Το κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου της Σπάρτης αποτελεί ένα διατηρητέο μνημείο τέχνης και δεν χρειάζεται να επισκιαστεί από καμία «μεγαλοπρεπή» δενδροφύτευση.
Φυσικά και το γούστο είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, όμως ταπεινή μας άποψη είναι πως απέναντι από ένα κόσμημα όπως το Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, δεν πρέπει να φυτευτούν δέντρα που αντιπροσωπεύουν την σύγχρονη εποχή και αφαιρούν την ακτινοβολία που θα έπρεπε να εκπέμπει το κτίσμα.

Αυτό που θα επιθυμούσαμε να δούμε, είναι η εξωτερική ανακαίνιση του κτιρίου με απόλυτο σεβασμό στον κλασικό χαρακτήρα του, προκειμένου να αναδειχθούν ξανά όλα εκείνα τα καλαίσθητα και διαχρονικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής αίγλης του.
Τι λέτε;

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti