Ο κατσίγαρος «ζει», μαυρίζοντας τον Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Νέα καταγγελία των Φίλων Προστασίας του Ποταμού - Απαράδεκτες εικόνες ρύπανσης για μία ακόμα χρονιά

Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2019 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο κατσίγαρος «ζει», μαυρίζοντας τον Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Το Σαββατοκύριακο (21-22/12), πριν τις ισχυρές βροχοπτώσεις που «ξέπλυναν» τους παραποτάμους και τον Ευρώτα, σε αρκετά σημεία κατά μήκος του ποταμού, αποκαλύφτηκαν   δείγματα απόρριψης κατσίγαρου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα.

Όπως τονίζει ο σύλλογος, «οι φωτογραφίες θα αναδείξουν το πρόβλημα και στα δικά σας μάτια, σε όσους δεν έχετε πειστεί ότι υπάρχουν μονάδες που ρυπαίνουν με κάθε ευκαιρία, την εποχή αυτή, τα ύδατα του νομού.

Πιστεύουμε πως οι ανακοινώσεις του συλλόγου οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση: να κατανοήσουμε και να παραδεχτούμε την αναγκαιότητα να τηρούνται τα προβλεπόμενα από ΟΛΕΣ τις μονάδες επεξεργασίας ελαιοκάρπου και όχι από κάποιες, αλλά και από τους αρμόδιους φορείς που πρέπει να ελέγχουν και να επεμβαίνουν έγκαιρα.

Η απόρριψη κατσίγαρου-λιόνερων σε ποτάμια είναι κακή συνήθεια που υιοθετούν σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Δε σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε κι εμείς να ανεχόμαστε τη ρύπανση του περιβάλλοντος στο οποίο κατοικούμε, αναπνέουμε, εργαζόμαστε, καλλιεργούμε και τρεφόμαστε.

Επιπλέον, ο κατσίγαρος μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται ως λίπασμα, ευεργετώντας τις καλλιέργειες».

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα, «ένα από τα ελκυστικότερα προϊόντα της Ελλάδας είναι το λάδι της. Ας μην υποβαθμίζουμε την παραγωγή με κακές πρακτικές. Τα ελαιοτριβεία θα πρέπει να είναι πολλά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, φιλικά στο περιβάλλον και να εξυπηρετούν την πρωτογενή παραγωγικότητα όπως της αρμόζει.

Ας γίνουμε το καλό παράδειγμα. Είναι ζήτημα, όχι μόνο υγιούς επιβίωσης, αλλά και τοπικής οικονομίας και εύρυθμης κοινωνίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος