Ένα απόθεμα βιόσφαιρας για την περιοχή Πάρνωνα-Μαλέα

Παραγωγή κινητής έκθεσης κι ενημερωτικών εντύπων

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 12:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα απόθεμα βιόσφαιρας για την περιοχή Πάρνωνα-Μαλέα

Ολοκληρώθηκαν με τη χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης Η περίπτωση του Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα», το έργο «Παραγωγή και σχεδιασμός περιοδεύουσας έκθεσης» και τμήμα του έργου «Παραγωγή και σχεδίαση ενημερωτικού υλικού ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης».

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και στην κατασκευή μιας φορητής έκθεσης που έχει στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση, αλλά και την προβολή των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης. Η θεματολογία της περιοδεύουσας έκθεσης αφορά στην αξία της περιοχής του προτεινόμενου αποθέματος βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της,  καθώς και το σημαντικό ρόλο του Φορέα σε επίπεδο προστασίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης. Το σύνολο της έκθεσης που περιλαμβάνει πτυσσόμενα μέρη (οι επιφάνειες της αποτελούνται από roll up stand δαπέδου, σημαίες/flying banners, έναν τηλεσκοπικό μηχανισμό, πτυσσόμενες κατασκευές με τριγωνική έδρα, βοηθητικά τραπέζια και απεικονίσεις σε μορφή πάζλ από ξύλινη βάση), ώστε να αποθηκεύεται και να μεταφέρεται σχετικά εύκολα αποτελεί, κατασκευαστικά αλλά και βάσει του εποπτικού υλικού, ένα συμπυκνωμένο αλλά ολοκληρωμένο μέσο πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Η θεματολογία της έκθεσης χωρίζεται σε τέσσερις βασικές ενότητες που συνοπτικά περιλαμβάνουν:
- γενικές πληροφορίες για τα αποθέματα βιόσφαιρας,
- περιγραφή των πολιτισμικών, φυσικών και κοινωνικών στοιχείων του προτεινόμενου αποθέματος βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα,
- το εγχείρημα της υποψηφιότητας του προτεινόμενου αποθέματος βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα,
- στοιχεία για τον ΦΔ ΠΜΜΜ και τη διαδικασία παραγωγής της περιοδεύουσας έκθεσης.

Η κινητή έκθεση πρόκειται να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας του Φορέα Διαχείρισης και θα εκτίθεται προς το κοινό για την ενίσχυση της υποψηφιότητας ένταξης της περιοχής Πάρνωνα - Μαλέα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος MAB (Man and the Biosphere Programme), υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της UNESCO. Η σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας για την ανακήρυξη του Αποθέματος Βιόσφαιρας υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ ΑΟΤΑ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.
  Το έργο «Παραγωγή και σχεδίαση ενημερωτικού υλικού ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης» (Ά φάση) αφορά:
- στην παραγωγή δύο πεντάπτυχων φυλλαδίων (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) που ως στόχο έχουν την γενική ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σχετικά με το προτεινόμενο απόθεμα βιόσφαιρας όρους Πάρνωνα – Κάβου Μαλέα, με έμφαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον αντίστοιχα.

Η παραγωγή της έκθεσης, καθώς και η έκδοση των εντύπων, υλοποιήθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του έργου «Παραγωγή και σχεδίαση ενημερωτικού υλικού ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης» για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Υποστήριξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης Η περίπτωση του αποθέματος βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα» με δικαιούχο τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 19, Υπομέτρο19.2, Υποδράση 19.2.4.5, ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ 0011021049, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti