«1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών» στη Σπάρτη

Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 17:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών» στη Σπάρτη

Την αυλαία του θα ανοίξει το «1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μμ στο ξενοδοχείο «Mystras Grand Palace Resort & Spa». Το φεστιβάλ θα δώσει «φωνή» σε περισσότερους από 600 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χορωδούς από 15 σχολικές μονάδες της Πελοποννήσου με στόχο να αναδείξει μια πανδαισία παιδικών φωνών, ήχων και οργάνων.

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει ως τις 2 Φεβρουαρίου και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των  2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 4:30΄ μμ στο ξενοδοχείο «Mystras Grand Palace Resort & Spa» θα πραγματοποιηθούν δυο ομιλίες με θέματα «Γιώργος Σαραντάρης (1908-1941)», από την κ. Νένα Βενετσιάνου, πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου «Γιώργος Σαραντάρης» και «Ο μεγάλος ''απών'' της Γενιάς του ’30: Βασικά χαρακτηριστικά του ποιητικού του έργου και διδακτική αξιοποίηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» από την κ. Ξένη Σκάρτση, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και Σύμβουλο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Όπως δήλωσε στο «ΛΤ» η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος και δημοτική σύμβουλος του Δ. Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη, «με την πολιτιστική αυτή εκδήλωση μουσικού πολιτισμού υπό τη σκέπη της αποστομωτικής αρχοντιάς του Βυζαντινού Μυστρά αναδεικνύεται η σημασία της φωνητικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα καταδεικνύεται ότι η μουσική και η χορωδιακή παιδεία δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα, καθώς ισχυροποιούν τα συναισθήματα, καλλιεργούν την αισθητική και προσδίδουν μια στοιχειώδη πολιτιστική κουλτούρα. Άλλωστε, η σχολική χορωδία μπορεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής καλής θέλησης εντός και εκτός των ορίων της σχολικής κοινότητας».  

Σημειώνεται ότι οι παιδικές και νεανικές χορωδίες, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και πρόοδο παγκοσμίως και πως η ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική, συμβάλλει καταλυτικά στην ψυχοκοκοινωνική ανάπτυξή τους, εξωτερικεύει τα συναισθήματά τους και συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Ενώ σε συλλογικό επίπεδο, η χορωδία αποτελεί την κοιτίδα ανάπτυξης και καλλιέργειας της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και του ομαδικού πνεύματος μεταξύ των μελών της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών