«Έριξε» αυλαία το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Σπάρτη

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 10:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έριξε» αυλαία το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Σπάρτη

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Ιουλίου οι προβολές στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην πόλη της Σπάρτης, με την ανακοίνωση του «Βραβείου Σπάρτης» για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντερ της διοργάνωσης. Το βραβείο απέμεινε ο Σπαρτιάτης κριτικός τέχνης και μέλος της κριτικής επιτροπής Κωνσταντίνος Μπλάθρας σε δυο ταινίες. 

«Ο τέταρτος χαρακτήρας» της Κατερίνας Πατρώνη και η «Μουσική των πραγμάτων» του Μένιου Καραγιάννη, μοιράζονται για το 2021 το βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης. 

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του κατά την τελετή απονομής, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την παρουσία τους στη Σπάρτη και τόνισε την αναγκαιότητα διεύρυνσης του φεστιβάλ. 

Από την πλευρά της η κ. Τζίνα Πετροπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ, ευχαρίστησε το Δήμο Σπάρτης για την φιλοξενία και αμέσως έδωσε το λόγο στον κ. Κωνσταντίνο Μπλάθρα για την απονομή των βραβείων. 

Τέλος, έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μουσική των πραγμάτων» σε σκηνοθεσία Μένιου Καραγιάννη.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ταινία δίχως λόγια και εικόνες, όπου οι ήχοι αποκαλύπτουν τις πιο ευαίσθητες πτυχές της δουλειάς των πρωταγωνιστών της, που ήταν ένας μουσικός, ένας ξυλουργός κι ένας φωτογράφος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti