Γιορτάζουμε τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021 09:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιορτάζουμε τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και παρουσιάζει, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 8 μμ, την παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης «Ο Θλιμμένος Κυβερνήτης», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Σε μια παράσταση στην οποία εμπλέκονται αρμονικά η αφήγηση, το θέατρο και η μουσική, η Σμαράγδα Αποστολάτου αφηγείται με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια, από τη γέννησή του μέχρι τη δόξα και τον θάνατό του. Μια πορεία στρωμένη από δάφνες, μα κι από αγκάθια: ο κόμης, ο διπλωμάτης, ο κυβερνήτης, ο άνθρωπος που βάδισε μόνο με τις αρχές του για το καλό της πατρίδας του, θυσιάζοντας τη ζωή του, την καρδιά του και τα αισθήματά του για τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε! 

Η επιμέλεια κειμένου, η σκηνοθεσία και η αφήγηση ανήκουν στην Σμαράγδα Αποστολάτου και η μουσική στους Άννα Κατσούλη και Βασίλη Κατσούλη.
Η είσοδος είναι δωρεάν είναι όμως απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.
              

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti