Τιμήθηκε η ηρωίδα του ‘21 Σταυριάννα Σάββαινα στο Παρόρι

Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021 12:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τιμήθηκε η ηρωίδα του ‘21 Σταυριάννα Σάββαινα στο Παρόρι

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Σπάρτης (Επιτροπή 1821) σε συνεργασία με την κοινότητα Παρορίου, πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, αφιέρωμα στις Γυναίκες της Επανάστασης με θέμα: «Μνημονεύοντας και τραγουδώντας την ηρωίδα Σταυριάνα Σάββαινα από το Παρόρι Σπάρτης».

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία της κεντρικής ομιλήτρια της εκδήλωσης της κ. Νίκης Κούρταλη – Κούλη(ερευνήτρια ιστορίας–ενδυματολόγος), η οποία ανέπτυξε για πρώτη φορά εκτενώς την δράση και το έργο της ηρωίδας Σταυριάννας Σάββαινας για πρώτη φόρα στον τόπο μας, ενώ ερμήνευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, εκ των οποίων το ένα ήταν αφιερωμένο στην Σάββαινα και το Παρόρι και αποτελούσε έμπνευση της ίδιας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση  παραδοσιακών φορεσιών από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στο φιλοθεάμον κοινό, ταξιδεύοντάς το στο πνεύμα της εποχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, πάτερ Γεώργιος, οι βουλευτές Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης και  Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδων Μοιράγιας, αντιδήμαρχοι Σπάρτης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων και λοιπών τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

«Ο Δήμος εκφράζει ευχαριστίες στους προς την Κοινότητα Παρορίου, το εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών της κ. Νίκης Κούρταλη- Κούλη από την Τρίπολη, τον χορευτικό σύλλογο “Πολιτιστική Κληρονομία Τρίπολης”, καθώς και στον  πολιτιστικό και περιβαλλοντικό σύλλογο “Παρόρι 2011” για την αρωγή τους στην όλη εκδήλωση», σημειώνουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti