Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Για παιδαγωγούς

Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 15:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  οργανώνει, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ, διαδραστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, με τίτλο «Τεχνικές κουκλοθεάτρου στη σχολική τάξη: η γαντόκουκλα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η Μαιρηβή Βερυκόκκου, υπεύθυνη του εργαστηρίου κουκλοθεάτρου «Μαιρηβή», συνδυάζει τις τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης της γαντόκουκλας με την εκπαιδευτική διαδικασία, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητά της στη σχολική τάξη, ενώ ταυτόχρονα προτείνει σενάρια και τρόπους ένταξής της στη σχολική διδασκαλία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν τη δική τους κούκλα και θα εξασκηθούν στην εμψύχωσή της.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 ώρες ενώ ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2731089315 καθημερινά 10:00 πμ έως 6:00 μμ, εκτός Τρίτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti