«Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Σειρά γραμματοσήμων που σχεδίασαν ανήλικοι

Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2021 13:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Τον περασμένο Μάρτιο τα ΕΛΤΑ απηύθυναν κάλεσμα σε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών να συμμετάσχουν, μέσα από την πλατφόρμα https://1821.elta.gr, σε έναν πρωτότυπο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Περίπου 6.000 παιδιά από όλη την  Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση κι απέστειλαν τα έργα τους.

Οι μικροί φίλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εξέπληξαν μέσα από τις  υπέροχες ζωγραφιές τους, αποτυπώνοντας ήρωες και στιγμές της Επανάστασης με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. «Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους», αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, επισημαίνοντας πως όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν, ταχυδρομικά, ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τέσσερις από τις ζωγραφιές αυτές γίνονται γραμματόσημα, ενώ μερικές ακόμα εμπνέουν τα φιλοτελικά προϊόντα, την σφραγίδα, τις αφίσες και τα φυλλάδια της αναμνηστικής σειράς «Παιδί και γραμματόσημο – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η πρωτότυπη σειρά, που κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου, είναι φιλοτεχνημένη αποκλειστικά από παιδιά και θα ταξιδεύει την αλληλογραφία μας για τον επόμενο χρόνο, θα εμπλουτίσει τις συλλογές των φιλοτελιστών και θα μείνει για πάντα στην πλούσια φιλοτελική ιστορία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti