«Στης καρυδιάς το μονοπάτι» στη Βαμβακού

Δράση το Σάββατο 9/10

Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2021 13:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στης καρυδιάς το μονοπάτι» στη Βαμβακού

Ένα οικογενειακό ταξίδι στον κόσμο του καρυδιού, κατά το οποίο γονείς και παιδιά εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και γνωρίζουν βιωματικά έναν από τους σημαντικότερους καρπούς της γης που μας τρέφει θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στη Βαμβακού.

Ένας συναρπαστικός οικογενειακός περίπατος και μια διαφορετική βιωματική γνωριμία με την καρυδιά και τα παιδιά της. Στον μήνα του καρυδιού, μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν στα μονοπάτια της Βαμβακούς, ανάμεσα στη μοναδική φύση του Πάρνωνα, για να ανακαλύψουν την καρυδιά και να μάθουν για την προέλευση και την καλλιέργειά του, για τη συγκομιδή και την θρεπτική αξία των καρπών του.

Θα αναζητήσουν το καρύδι στους μύθους, στα παραμύθια, στις παροιμίες και στα τραγούδια για να ανακαλύψουν τη θέση του στην ελληνική παράδοση, σε μια μοναδική περιπέτεια παιχνιδιού, εξερεύνησης κι ανακάλυψης. Θα γνωρίσουν από κοντά έναν παραγωγό καρυδιού, θα μάθουν για τους τρόπους συλλογής των καρυδιών και θα συνεργαστούν για να συλλέξουν μυρωδάτα και γευστικά καρύδια, ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις.

Η συμμετοχή είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, ενώ για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti